8 augusti 2020
10:00

Vejby IF

Referat: Åstorps FF - Vejby IF

Efter väldigt många avhopp pga flera olika anledningar fick vi tillslut in elva glada och taggade killarna i bilarna som styrde mot Åstorp. Väl på plats kände man att värmen började stiga, och när domaren blåste av matchen var det nog över 25 grader. Men killarna bet ihop, och det började bra när vi gör 1-0 efter bara en minut. Vi tar kommandot i matchen och försöker hitta våra nya positioner (med blandat resultat) men går in i första pausen med en välförtjänt 4-0 ledning. Vi pratar i paus om att fortsätta jobba och hitta rörelsen där framme, och andra blir ett ställningskrig där båda lagen gör varsitt mål.

I sista blir vi lite bekväma och låter de göra både ett och två mål (efter att vi petade in en boll tidigt i tredje), men efter det hittar vi tillbaka till spelet och gör tre snabba. På avsparken efter de tredje målet dribblar de fram och sätter ett snyggt långskott, men kort därefter hittar vi igenom och gör två snygga mål där anfallarna hittar varandra med väggspel. Med tre minuter kvar är vi väldigt trötta och de får sätta två mål (offside på det sista?), men det spelade mindre roll.

En klart godkänd prestation, med rum för förbättring i vissa aspekter av spelet. Det man inte kan klaga på idag var kämparinsatsen, alla bet ihop och gav sitt allt trots den extrema sensommarvärmen. Vi tar nya tag i veckan som leder upp till hösten hemmapremiär då Eskilsminne kommer till Vejby.